hétfő, július 15, 2024

KESZA Keresztény Értelmiségiek Szövetsége ajaki csoportja Gáspár Mátyás plébános kezdeményezésére és támogatásával alakult 2021 októberében 14 taggal.
Az országos célkitűzésekkel összhangban, a nemzeti elkötelezettséget, keresztény értékeket, a család értékének erősítését, a hétköznapi evangelizációt tartjuk legfontosabb feladatunknak.
Tevékenységünk egyik meghatározó eleme keresztény-konzervatív előadók meghívása, keresztény hitünk, szellemi és kulturális értékeink, történelmünk, hagyományaink rendszeres bemutatása érdekében. Csoportunk célja, hogy igényes szellemi és lelki programok szervezésével közvetítse a keresztény szellemiséget és  kultúrát, valamint erősítse a történelmi keresztény egyházak közötti ökumenét városunkban. Az ökumené jegyében a város összes felekezetének híveit hívjuk ezekre az előadásokra.

Várjuk azoknak a csatlakozását, akik fontosnak tartják, hogy:

  • hasonló gondolkodású emberek közösséggé formálódva találkozzanak;
  • a nemzeti elkötelezettség és a keresztény értékek hangsúlyosan megjelenjenek;
  • a család értéke megerősödjön; egymástól és keresztény elkötelezettségű előadóktól tanulva előrevigyék az evangelizáció ügyét;
  • erőt képviselve hallassák hangjukat egy olyan civil szervezetben, amelyet ökumenikus szemlélet, kiegyensúlyozott konzervativizmus és értékelvű, szolidáris kritikagyakorlás jellemez.

A csoport elnöke: Ragány Zsuzsanna

Elérhetősége: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ha szeretnél csatlakozni csoportunkhoz, jelezd üzenetben nekünk!

Szervezett programjaink:

2024 01 29" EL CAMINÓ, AZ ÉLMÉNY"

A KÉSZ ajaki csoportja meghívására 2024. január 29-én 16:00 órakor az ajaki Nagyboldogasszony templomban " EL CAMINÓ, AZ ÉLMÉNY" címmel tart a Szent Jakab-zarándokútról élménybeszámolót Szabóné Szabó Andrea alezredes a Honvédelmi Minisztérium Katonai Örökség Főosztály vezető szakreferense és Rácz Tünde a Honvédelmi Minisztérium Zrínyi Média fotóriportere. TOVÁBB OLVASOM


2022 11 28 96Taggyűlés

A KÉSZ ajaki csoportja taggyűlést tart 2022. november 28-án, hétfőn 17.45 órai kezdettel a plébánia közösségi termében (Ajak, Rákóczi út 65.). TOVÁBB OLVASOM


2022 10 17Varga János SVD

A KÉSZ ajaki csoportja meghívására mutat be szentmisét Varga János verbita missziós szerzetes október 17-én, hétfőn 18 órakor a görögkatolikus templomban (Ajak, Ady Endre út 13.), majd szentségimádás keretében imádkozik a testi-lelki szükséget szenvedőkért és szentségi áldásban részesíti a jelenlévőket, valamint adományt gyűjt a misszió javára.


 

2022 09 19

Bizáncból küldetett

A KÉSZ ajaki  csoportjának szervezésében kerül bemutatásra Parjor András Bizáncból küldetett című történelmi regénye alapján készült egyszemélyes opera III. Béláról Kristofori Ferencnek, a Magyar Állami Operaház magánénekesének az előadásában szeptember 19-én, hétfőn 15 órakor az ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola dísztermében. A belépés díjtalan.


2022 07 24Lányi Béla SVD

A KÉSZ ajaki csoportja meghívására tart előadást Lányi Béla verbita szerzetes a rend Fülöp-szigeteken végzett missziós tevékenységéről július 24-én, vasárnap 19 órakor az ajaki Nagyboldogasszony-templomban (Rákóczi út 65.). Az előadó a rendezvényen adományt gyűjt a Fülöp-szigeteken, Cebuban élő árva gyermekek megsegítésére.


 

2022 05 23A gonosz jelenléte

A KÉSZ ajaki csoportja meghívására tart előadást Pankoti József Nyíregyháza-kertvárosi plébános A gonosz jelenléte – A gonosz természete és munkálkodása a világban címmel május 23-án, hétfőn 19 órakor az ajaki Nagyboldogasszony-templomban (Rákóczi út 65.). 


 

2022 05 09Történelmi felelősségünk

A KÉSZ ajaki csoportja meghívására tart könyvbemutatóval egybekötött előadást Pajor András atya A történelmi felelősség a keresztény hagyományban címmel május 9-én, hétfőn 19 órakor az ajaki Nagyboldogasszony-templomban (Rákóczi út 65.). A rendezvény végén az előadó könyvei a helyszínen megvásárolhatók.

Fel