szerda, július 06, 2022

Főoldal

„Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak benneteket ...”

Abban a nagy megtiszteltetésben, felkérésben volt részem a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezőitől, hogy az ajaki népviseletesek vigyék az adományt az Erdő Péter által bemutatott szentmisén a bíboros elé a budapesti Kossuth téren, valamint a Hősök terén a Ferenc pápa által celebrált záró szentmisén Szentatyánk elé.

Erdő Péter bíboros elé a szombati szentmisén az adományt a NEK záróeseményének előestéjén, a Kossuth téren Virga Eszter, az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde 8. osztályos tanulója és Soós Béla, az Ajaki Római Katolikus Egyházközség képviselő-testületének tagja vitték az adományt.

Ferenc Pápa elé az adományt vitték a NEK záró szentmiséjén vasárnap a Hősök terén:

- Virga Emese, a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda 11. osztályos diákja

- Kovács István, az Ajaki Római Katolikus Egyházközség képviselő-testületének tagja, világi elnöke

- Hasulyó Ferencné, az Ajaki Római Katolikus Egyházközség képviselő-testületének tagja és férje Hasulyó Ferenc, az ajaki Mária Légió csoportvezetője,

valamint unokáik: Kovács Patrik a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 1. a osztályos tanulója. Kovács Anna a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, Pillangó csoportos óvodás gyermeke.

Isten áldja meg minden adományvivőt, akik ezt a megtisztelő feladatot elvállalták és ezzel Ajak városát képviselték, ezeken a lélekfelemelő napokon!

Számomra örömteli feladat volt, hogy ennek a megszervezésében, lebonyolításában részt vehettem, melyet szívvel - lélekkel végeztem!

Istennek legyen hála!

Takács Károlyné

Intézmény-egység vezető

 


 

Fel