szerda, július 06, 2022

Főoldal

„Több vagy, ha adsz!”

Országszerte és határon túl a fiatalok sok-sok csoportja 2021. október 7-10. között teljesít önkéntes, közhasznú feladatot a 72 óra kompromisszum nélkül program keretein belül.

Az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola is csatlakozott idén a „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű országos önkéntes akcióhoz 4 projekt megvalósításával.

Ha nyitott a szívünk szeretetre, akkor mindannyian nyitottak vagyunk önzetlen tettekre is.

Az idei év mottója: „Ne félj, mert veled vagyok!” (Iz 41:10).

Iskolánk közel 100 tanulója fogott a kezébe kapát, gereblyét, locsolót, lapátot, seprűt a három projekt megvalósításához.

A 7. és 8. évfolyamosok egyik csoportja az iskola udvarán és Szent II. János Pál pápa szobra mellett ültetett árvácskát, és a zöld-hulladékot gyűjtötték össze.

A másik csapat az Ajaki Római Katolikus Plébánia udvarán és a templom előtti területen ültetett árvácskákat és takarították össze a lehullott faleveleket,

A harmadik csoport a "régi" Köztemetőben ültetett virágot a korábban Ajakon szolgálatot teljesítő parókusok sírjára, tette szebbé a síremlékeket a közelgő Mindenszentek és Halottak napja előtt.

A negyedik csapat tagjai vállalták, hogy meglátogatják a betegeket és az idős embereket, beszélgetéssel és egy kis odafigyeléssel, szerény ajándékkal szebbé varázsolták ezeknek az embereknek a napját.

Iskolánk diákjai bizonyították, hogy képesek egymást segíteni, másokra is odafigyelni, karitatív tevékenységet végezni és tenni a környezetünkért.

Az együtt töltött idő alatt megérezték, hogy igaz a rendezvénysorozat mottója: „Több vagy, ha adsz!”

Köszönjük a tanulóink és az osztályfőnökeik szervező és segítő munkáját!

Ragány Zsuzsanna

intézményvezető-helyettes

Fel