szerda, szeptember 27, 2023

Főoldal

egymillio gyermekOktóber, a Szűzanya és a rózsafüzér hónapja. Együtt imádkozzuk Mária áldott füzérét, „mely Istenhez láncol minket”.

Szent Pió atya gondolata szerint: „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”. Október 18-án világszerte gyermekek imádkoztak a békéért és az egységért.

 

Az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diáksága és pedagógusai ismét csatlakoztak az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez.

Gáspár Mátyás atyával – intézményünk lelki vezetőjével és Laura nővérrel együtt imádkoztuk a rózsafüzért 2022. október 18-án a tornateremben, amely templomunk lett erre az alkalomra is, a Nagyboldogasszony római katolikus templom felújítása következtében.

Együtt fohászkodtunk Máriához az egységért, a békéért. Nagyon felemelő volt látni és hallani, ahogyan a gyerekek egy szívvel-lélekkel imádkozták: "Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent anyja, imádkozzál érettünk bűnösökért, most és halálunk óráján. Ámen."

Köszönjük Gáspár Mátyás atyának az egységért és a békéért vezetett imát, Laura nővérnek a Szent Kamill Leányai Szerzetes Intézmény magyarországi elöljárójának a zenei közreműködést, valamint tanulóinknak és pedagógusainknak a közös imádságot!

"A rózsafüzér elmondása nem más, mint Krisztus arcának szemlélése Máriával.”

/Szent II. János Pál pápa/

Ragány Zsuzsanna

intézményvezető-helyettes

 

Fel