szerda, szeptember 27, 2023

Főoldal

Az Ajaki Tamási Áron Katolikus Óvoda és Bölcsőde gyermekeivel csatlakoztunk az “Egymillió gyermek imádkozik a világ békéjéért és egységéért” pápai kezdeményezéshez, október 18-án.

A Római Katolikus Egyházközség vándorszobra a Béke Királynője előtt imádkozták el a gyermekek, és az intézményünk dolgozói a rózsafüzért, melyben fohászkodtak, könyörögtek Máriához a világ békéjéért és egységéért.

A Béke Királynője vándorszobor már második hete, az intézményünk “lakója” és védelmezője.

A nagyobb csoportok a templomunk felújítása következtében a kápolnában, a Szent Kamill Leányai Szerzetes Nővéreivel együtt fohászkodtak, a Szűzanya kegyelméért.

Lélekfelemelő volt, ahogyan a bölcsődés gyermektől a nagycsoportos gyermekig kezükben a rózsafüzérrel, egy szívvel-lélekkel imádkozták:

Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus....Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Ámen.

E kezdeményezés szerint világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért, a családi élet szentségéért, valamint az egységért. Kiinduló gondolata az a Szent Pio atyától származó gondolat, miszerint:

„ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

Takács Károlyné

Intézményegység vezető

Fel