szerda, június 19, 2024

Főoldal

tabor Az Ajakon aktívan működő Római Katolikus Egyházközség nyári táborában résztvevő gyermekek számára biztosítottunk változatos, színes, lelki életüket is gazdagító, valamint játékos programokat 2022. augusztus első hetében. A projekt megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával. A tábor megvalósítását a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez benyújtott EKCP-KP-1-2022/3-000634 azonosító számú Egyházi közösségi célú programok támogatása keretében: Nyári tábor címmel elnyert pályázatunk tette lehetővé.

Felnőtt segítők és a gyerekek továbbviszik hagyományainkat és az egyház értékeit. Megismertettük a táborban résztvevő gyerekekkel a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye és az egyházközségünk életének meghatározó szentjeit, melyeket példaképül állítottunk a mai kor ifjú generációja elé. Az idei tábor megnevezése: „Égi édesanyánk: Mária”.  A projekt a Tábornyitó szentmise megtartásával indult. Minden nap ráirányítottuk a figyelmet egy-egy szent életére - pl.: Szent László, Szent II. János Pál pápa, Szent Kamill, Szűz Mária - történetek felolvasásával, filmvetítéssel. Játékos vetélkedők, kézműves tevékenységek, a zárónapon íjászat, habparty színesítették a nyári tábor programjait. A projektben résztvevők számára autóbuszos utazást, egy napos zarándoklatot szerveztünk Mátraverebély-Szentkútra, ahol a Nemzeti Kegyhelyünkön szentmisén is részt vettünk. A tábor utolsó napján családi napot tartottunk, melyet a táborzáró szentmisén való részvétel tett teljessé. A szentmisén a KÉPMÁS zenekar végezte a zenei szolgálatot, majd egy nagyon jó hangulatú koncerten énekeltünk együtt a zenekar tagjaival.

A gyermekközösség és a velük lévő felnőtt segítők csapata a projekt keretében megvalósuló tábor ideje alatt egyre nagyobb aktivitással kapcsolódott be az egyházközség életébe, és egyre összetartóbbá vált a csoport, miközben hasznosan töltöttük a szabadidőnket. A projekt megvalósulásával egyházközségünkben a közösség megerősödését, és a közösséget alkotó emberek lelki gazdagodását is elősegítettük.

bga alap logo
megvalosult magyarorszag korm tamogatasaval 2022

 
 
Fel