szerda, április 17, 2024

Főoldal

szjobb 2023Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét augusztus 20-án, államalapítónk, Szent István király ünnepén a budapesti Szent István-bazilika előtti téren, majd vezette a Szent Jobb-körmenetet. A szentmise szónoka idén Bernard Bober kassai érsek, a Szlovák Püspöki Konferencia elnöke volt.

Az ajaki hívekkel, szép számmal elzarándokoltunk, akik közül többen is szolgálatot teljesítettek az ünnepi szentmisén és a lelki vezetőnk Galsi János atya volt.

A szentmisén szolgálatot teljesítettek az ajaki hívek közül, Kovács Zsófia és Kovács Attila, akik vitték az új kenyeret Erdő Péter bíboros, prímás elé, megáldásra. Az olvasmányt Kovácsné Hasulyó Ildikó olvasta fel. Az adományt Rubóczki Lászlóné és Rubóczki László vitték Erdő Péter bíboros, prímás elé. Az ajaki hívek ezekkel a szolgálatokkal tették ünnepélyessé, az ünnepi szentmisét.

A szertartás a Szent Jobb-körmenettel zárult. A búcsúi ünnepet a látványos tűzijáték megtekintésével fejeztük be.

Az ünnepi szentmisén jelen volt II. Tavadrosz pápa, a Kopt egyház vezetője rangos kíséretével, Novák Katalin köztársasági elnök, Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége, Semjén Zsolt miniszterelnök-helytettes, Varga Zs. András, a Kúria elnöke, Michael Banach apostoli nuncius, Udvardy György veszprémi érsek, Bábel Balázs kecskemét-kalocsai érsek, Felföldi László pécsi megyéspüspök, Ternyák Csaba egri érsek, Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita, Szocska Ábel a Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, az MKPK tagjai, a testvéregyházak képviselői, számos főegyházmegyés pap és szerzetes; valamint az állami, társadalmi és kulturális élet és a diplomáciai testület képviselői.

Hála és Köszönet a szolgálatért minden ajaki zarándoknak, akik a Szent István-napi szentmisén és a Szent Jobb-körmeneten szolgáltak és részt vettek, illetve támogatták, segítették a zarándokcsoportot!

Külön Köszönet és Hála Ajak Város polgármesterének Dr. Ragány Adrienn polgármester asszonynak, hogy az ajaki zarándokok számára felajánlotta az autóbuszt!

Takács Károlyné

Fel