péntek, május 17, 2024

Főoldal

20230805 Ajak taborAz Ajakon aktívan működő Római Katolikus Egyházközség nyári táborában résztvevő gyermekek számára biztosítottunk változatos, színes, lelki életüket is gazdagító, valamint játékos programokat 2023. augusztus első hetében. A projekt megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával. A tábor megvalósítását a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez benyújtott EKCP-KP-1-2023/1-000107 azonosító számú Egyházi közösségi célú programok támogatása keretében: Nyári tábor 2023 címmel elnyert pályázatunk tette lehetővé.

Felnőtt segítők és a gyerekek továbbviszik hagyományainkat és az egyház értékeit. Megismertettük a táborban résztvevő gyerekekkel az egyházközségünk életének meghatározó szentjeit, melyeket példaképül állítottunk a mai kor ifjú generációja elé. Az idei tábor megnevezése: „Nagyboldogasszony”.  A projekt a Tábornyitó szentmise megtartásával indult. Minden nap ráirányítottuk a figyelmet egy-egy szent életére - pl.: Szent Anna, Szent Joachim, Szűz Mária - történetek felolvasásával, daltanulással. Játékos vetélkedők, kézműves tevékenységek, a zárónapon íjászat, habparty is színesítette a nyári tábor programját. A projektben résztvevők számára autóbuszos utazást, egy napos kirándulást szerveztünk Tarcalra az Áldó Krisztus szoborhoz.  A tábor utolsó napján családi napot tartottunk, melyet a táborzáró szentmisén való részvétel tett teljessé. A szentmisén a KÉPMÁS zenekar végezte a zenei szolgálatot, majd egy nagyon jó hangulatú koncerten énekeltünk együtt a zenekar tagjaival.

A gyermekközösség és a velük lévő felnőtt segítők csapata a projekt keretében megvalósuló tábor ideje alatt egyre nagyobb aktivitással kapcsolódott be az egyházközség életébe, és egyre összetartóbbá vált a csoport, miközben hasznosan töltöttük a szabadidőnket. A projekt megvalósulásával egyházközségünkben a közösség megerősödését, és a közösséget alkotó emberek lelki gazdagodását is elősegítettük.

bga logo szines
megvalosult magyarorszag kormanyanak tamogatasaval 2023

 

 

Fel