szerda, június 19, 2024

Főoldal

gyermeknap"Íme, újjáteremtek mindent!" (Jel 21,5)

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye idén is megszervezte a gyermeknapi rendezvényét Nagykálló-Harangodon.

Az Ajaki és a Nyírtassi Római Katolikus Egyházközségből egy autóbusznyi gyerek indult el az Egyházmegyei Gyereknapra.

A Szent Kamill Leányai Szerzetes Intézmény superioraja, Laura Nővér is velünk tartott ezen a nagyon jó hangulatú napon.

 Már a reggel is vidáman indult, az autóbuszon énekeltünk Laura nővér gitárjátékával kísérve, és nagy izgalommal vártuk a ránk váró feladatokat.

A Csűrben Kardos György szervező és Németh István püspöki titkár nyitotta meg a gyermeknapot.

4 különböző helyszínen zajlott az akadályverseny, színes és sok-sok izgalmas feladattal.

A szép környezetben fekvő TÉKA táborhelyen a szervezők sokféle játéklehetőséggel is várták az ide érkező gyerekeket. A szabadidő eltöltés lehetőségének tárháza bőséges volt, mindenki kedvére válogathatott: lehetett szekerezni, kézműveskedni, sakkozni, arcfestésen részt venni, célba dobni, ürgét lesni, …

Közös énektanulással hangolódtunk a napot lezáró szentmisére, melyet Palánki Ferenc püspök atya celebrált. Közösen adtunk hálát a Jóistennek az egész nap sok-sok örömteli pillanatáért.

Püspök atya mosolygós személyisége magával ragadta a gyermekeket, az ajaki gyerekek Angyalkórusa szolgált énekével a szentmisén. Különleges volt a szentmise azért is, mert a misén gyerekek olvastak fel, köztük az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola egyik bérmálkozásra készülő tanulója: Batári Bálint, aki az egyik egyetemes könyörgést olvasta fel.

Nagyon jól éreztük magunkat Harangodon, jó volt együtt lenni és közös élményeket szerezni! Fantasztikus nap volt, köszönjük az Egyházmegyénknek és a Szervezőknek, Isten áldása kísérje püspök atya, valamint a szervezők életét és munkáját is, hogy még sok ilyen vidám napot tölthessünk együtt!

Hálásan köszönöm meg Gáspár Mátyás atya és a szülők támogatását, a gyermekek aktív részvételét, és az őket kísérő felnőttek áldozatos munkáját!

Ragány Zsuzsanna

főigazgató-helyettes

Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola

Fel