péntek, május 17, 2024

Főoldal

A karácsony előtti utolsó iskolai napon, lelkinapot tartottunk az Ajaki Katolikus Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde tanulóinak, gyerekeinek és pedagógusainak. Az adventi várakozás idején tartott rendezvény Szentmisével kezdődött.

A misét iskolalelkészünk, Gáspár Mátyás apát úr celebrálta Zúró József parókus atyával együtt, valamint segédkeztek a  nyolcadikosaink és a leendő bérmálkozó tanulóink. A kisvárdai Szent László Katolikus Iskolából érkező Ignácia, a Szent Orsolyita Rend nővére többek között szólt, a 2020-ban Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelentőségéről  és az arra való felkészülésről. Kovács Miklósné tanárnő és Takács Imre kántor úr vezetésével, az énekkarral együtt énekeltük az adventi, karácsonyi énekeket. 

A reggeli szentmise kellően ráhangolt bennünket következő programunkra a negyedik adventi gyertya meggyújtására, melyre 10:30-kor az iskola előtti parkban került sor. Ezúttal a római katolikus gyerekek készültek verssel, karácsonyi énekekkel. Mátyás atya az önfegyelmezésről fejtette ki gondolatait, hogyan tegyük meghitté, békéssé az ünnepet. Kerekes Miklós városunk polgármestere a közösen meggyújtott gyertyákról, az összetartozásról szólt, a gyermekekről, kik a jövőt jelentik.

Ezt követően a Képmás zenekar adott karácsonyi koncertet az iskola dísztermében jó hangulatot teremtve, közösen is énekeltek az iskolás és óvodás gyerekekkel, pedagógusokkal. A zenekarnak nem ez az első előadása Ajakon és nem is az utolsó, mivel Mátyás atyától meghívást kaptak a jövő karácsonyra is, ezúton is köszönjük neki, mint karácsonyi ajándékot.

A lelkinap az iskolások karácsonyi műsorával folytatódott, ahol a 3-4. osztályos tanulók színvonalas  előadásukkal kedveskedtek a szülőknek, nagyszülőknek és a megjelent vendégeknek. A város polgármestere a takarékosság jegyében malacperselyt ajándékozott az első osztályos tanulóknak.

Az egésznapos program közös kántálással ért véget.

Rozinka Mihály

intézményvezető

 

 

 

 

Fel